Een loodgieter inschakelen bij een verstopping

Loodgieter is een zeer belangrijk beroep. De meeste problemen waarbij een loodgieter komt kijken moeten namelijk met spoed opgelost worden. Zo zal een loodgieter bijvoorbeeld kunnen helpen wanneer je een verstopping hebt, een loodgieter is namelijk iemand die gespecialiseerd is in leidingen. Er zijn verschillende verstoppingen waarbij een loodgieter je zou kunnen helpen. Zo kan een loodgieter je helpen door een afvoer te ontstoppen, maar ook wanneer de wc of het riool verstopt zit, zal je een loodgieter moeten bellen. Het is belangrijk dat je de juiste loodgieter voor de klus inschakelt!

Een afvoer laten ontstoppen door de loodgieter

Je hebt meerdere afvoeren in huis. Denk bijvoorbeeld maar aan de afvoer in het douche putje of die in de wasbak. Wanneer de afvoer verstopt raakt, kan je de wasbak of douche niet meer gebruiken. Dit is natuurlijk niet prettig! De douche raakt meestal verstopt door een combinatie van zeepresten en haren. Je kunt dit voorkomen door een filtertje te kopen en deze boven het douche putje te plaatsen. Is er al sprake van een verstopping? Dan kan je de afvoer het beste snel laten ontstoppen door een goede loodgieter.
Een ontstopping in de afvoer van de wasbak ontstaat meestal doordat mensen hier etensresten weg proberen te spoelen. Dit is absoluut af te raden! Elke loodgieter heeft al eens een afvoer moeten ontstoppen omdat er teveel etensresten doorgespoeld zijn. Deze etensresten gaan zich opstapelen en uiteindelijk raakt de afvoer verstopt. Ik kan je daarom aanraden om de etensresten in de container te gooien. Het is ook niet aan te raden om deze door het toilet te spoelen, aangezien hetzelfde probleem zich ook hier voor kan doen.

De wc laten ontstoppen

De loodgieter is ook de juiste vakman om de wc te ontstoppen. Meestal ontstaat de ontstopping in de wc doordat er teveel toiletpapier in één keer wordt geprobeerd door te spoelen. Heb jij een verstopte wc? Dit is natuurlijk erg vervelend, vooral jonge kinderen en oude mensen kunnen meestal niet lang zonder wc. Het is daarom aan te raden om snel een loodgieter te bellen. In de meeste gevallen kan een loodgieter je nog dezelfde dag helpen. Veel loodgieters hebben overigens ook een spoedservice voor wanneer je echt niet lang zonder kunt. Ben je aan het wachten op de loodgieter? Dan is het misschien een mogelijkheid om zolang de wc van de buren of van familieleden te gebruiken.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *